Начало > Събития

Краен срок: Покана за 22-та Международна конференция на европеистите

10/10/2014

Покана за 22-та Международна конференция на европеистите

"Противоречия: Да си представим европейското бъдеще"

Париж, Франция • 8-10 юли 2015 г.
Организирана от Съвета за европейски изследвания

В много исторически моменти бъдещето на Европа е изглеждало не само отворено и несигурно, но и пълно с противоречия. По подобен начин в съвременна Европа реакциите както на обикновените европейци, така и на колективните европейски институции спрямо предизвикателствата на кризата отново поставят поредица от противоречия - много от които преповтарят големите въпроси от миналото на Европа, но също така влияят и на способността на социалните сили да си представят възможното бъдеще.

Днес Европа е пространство, в което принципът на социалната солидарност изглежда здраво вкоренен, но също така е и място, където политиките за затягане на коланите разколебават ангажиментите на държавата в социалната сфера. Европа е място, в което супра-националните институции и международните социални връзки са се развили значително, но е и пространство на сериозни усилия и стремеж към завръщане на национализма. Всички тези напрежения се материализират през индивидуалния живот, социалните отношения и колективните проекти.

За своята конференция през 2015 г. Съвета за европейски изследвания (CES) очаква предложения за панели, кръгли маси, обсъждания на книги и индивидуални доклади, които разглеждат такива противопоставящи се тенденции и поглеждайки напред, очертават възможните пътища и възможности към бъдещето на Европа след кризата. Можете да предлагате доклади и теми от широк набор дисциплини, особено такива, които комбинират различни подходи, сравняват националности и поколения.

Още подробности може да видите в английската версия на новината и на сайта на CES.

Крайни срокове: Можете да изпращате своите предложения от 18 август до 10 октомври 2014 г. Решението на Организационния комитет ще стане ясно до 18 декември.

За още информация: https://councilforeuropeanstudies.org/conferences/2015-ces-conference

Към новина: 23/06/2014 Покана за 22-та Международна конференция на европеистите


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.