Начало > Събития

"Между класата и нацията: труд и идентичност по време на късния социализъм"

19/10/2015

Ню Йорк, 12-14 април 2016 г.

Канят се предложения за доклади за участие в специален панел по темата (работнически движения, класови идентичности и национализъм в късния социализъм) в рамките на Конгреса на ASN (Асоциация за изследване на националностите) в САЩ през април 2016. (http://nationalities.org/uploads/documents/ASN16_Call_for_Papers.pdf)

Фокусът на изследването е Югославия през 80-те, но са добре дошли предложения и за СССР, Полша, Румъния, България... базирани на емпирични изследвания.

Въпреки че социалистическите общества като Югославия официално привилигироват работническата класа, работническите движения и класовите идентичности в тях остават по-слабо изследвани (още повече, че точно тези движения са начело на масовите социални движения, както в Полша със Солидарност). Предложеният панел цели да обсъди сериозно ролята на работниците и класовите идентичности и тяхната възможна (или невъзможна) пресечна точка с национализма.

Можете да изпратите вашето резюме (до 300 думи) и кратка биография (не повече от 100 думи) на и до 19.10.2015.

Към новина: 12/10/2015 "Между класата и нацията: труд и идентичност по време на късния социализъм"


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.