Начало > Събития

Публична дискусия: "Недоверие и институции - къде са младите?"

17/03/2016

Център за либерални стратегии
Културен център на СУ
 
Ви канят на
Публична дискусия на тема
Недоверие и институции - къде са младите?
 
С участието на: Татяна Дончева, Жюстин Томс, Георги Лозанов, Теодора Йовчева, Калоян Правов, Юмер Коджаюмер

Модератор: Пролет Велкова

17 март 2016, четвъртък
19:00 часа
 
Нова конферентна зала
Ректорат на СУ

Публичната дискусия „Недоверие и институции - къде са младите?“ ще се проведе като част от проекта на Центъра за либерални стратегии „Проблеми на прехода: насърчаване на независимостта и доверието в институциите на либералната демокрация“.

В рамките на този проект пет екипа от студенти по обществени науки от три университета (СУ, УНСС, НБУ) участваха в проучване на проблемите с гарантиране независимостта и отговорността на редица ключови регулаторни и надзорни органи в страната. Студентите разработиха и пет доклада с  предложения за политики, целящи насърчаване доверието на гражданите в тези институции.

Дискусията, която ще се проведе на 17 март от 19:00 часа в Нова конферентна зала на Софийския университет, цели да подложи на обсъждане важни въпроси, сред които:

* Младите, публичните институции и политическото представителство - отделни светове? Кой е отговорен за пропастта между младите, институциите и
* Кои форми на граждански контрол над институциите са най-ефективни? Младите включват ли се и как биха могли да се включат по-активно? Каква е разликата между реално включване и виртуално участие в социалните мрежи?
* Как се ангажират най-често младите с институциите? Чрез гражданско наблюдение, контрол, политическо представителство на интереси, протести, гражданско неподчинение....? Информират ли се, преди да протестират? Опитват ли се да упражнят граждански контрол, преди да прибягнат до гражданско неподчинение?

Към новина: 14/02/2016 Публична дискусия: "Недоверие и институции - къде са младите?"


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.