Начало > Събития

"Европейските бежански квоти - от Брюксел до Белене"

21/04/2017

Център за култура и дебат „Червената къща” представя:

Европейските бежански квоти - от Брюксел до Белене

дискусия

Защо и как се пропука прилагането на ангажиментите ни за бежанските квоти, договорени с европейските ни партньори? Какво спъна европейските решения по пътя им от Брюксел до Белене, Широка Лъка и Елин Пелин, където местните хора изгониха разпределените сирийски семейства? Какво всъщност представляват бежанските квоти и какви са ангажиментите, които поехме като член на Европейския съюз? На всички тези въпроси ще се опитат да отговарят панелистите.

С участието на: Илдико Отова, изследовател в Центъра за миграционни изследвания, Ивайло Дичев, професор по културна антропология в Софийския университет, Мария Габриел, член на Европейския парламент, група на Европейската народна партия, Радослав Стаменков, ръководител на мисията на Международната организация по миграция.

Модератор: Мария Черешева, зам. председател на Асоциацията на европейските журналисти-България.

21. април (петък) 2017, 18.00

Червена зала

Събитието се организира в рамките на проект „Дебатна мрежа за Европейския парламент”, изпълняван от Червената къща с подкрепата на Европейския парламент.

Към новина: 18/03/2017 "Европейските бежански квоти - от Брюксел до Белене"


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.