Начало > Събития

Краен срок за публикации: "Чувства, пространство и общество"

15/01/2008

Ново хуманитарно списание с амбиции за интердисциплинарен и нетрадиционен научен обхват отправя покана към бъдещи сътрудници.

Покана за публикации

За повече информация: http://www.elsevier.com/wps/locate/emospa
Електронно подаване на публикации: http://ees.elsevier.com/emospa/

"Чувства, пространство и общество" осигурява място за интердисциплинарен дебат около теоретично компетентни изследвания върху чувствената връзка между хора и места. Списанието се стреми да стимулира изследванията на чувствата и афектите в различни пространствени и обществени контексти, среда и пейзажи. Въпросът за чувствата е свързан с различни научни области и затова очакваме сътрудници от целия спектър хуманитарни и социални науки.

Предложените статии трябва да се занимават с различни пространства и места, които предизвикват или са предизвикани от чувства и афекти, включвайки представителни теоретични и методологични позиции относно чувствата като социален, културен и пространствен феномен. Създаването на това списание представлява уникална и навременна възможност да се проследят вълнуващи и нови начини да се мисли за природите, културите и историите на емоционалния живот.

Очакваме предложения от автори, които могат да разработят посочените проблеми от гледната точка на феминистката, географската, историческата, философската, психологическата, социологическата, антропологическата, политическата и др. парадигми.

Списанието има също очевидна връзка с нарастващия интерес спрямо ежедневието като социална категория и взаимовръзката между места, идентичност и ценности.

Редакционният съвет ще разгледа за публикация изследователски материали, резюмета и коментари на книги и статии, както и отделни мнения, които могат да предизвикат дебат. Иновацинните начин за поднасяне на информацията са добре дошли!

Крайният срок за предаване на материалите за публикация през 2008 г. е 15 януари 2008 г.

Работен език: английски

Редактори:

Dr. Joyce Davidson, Queen's University, Canada


Dr. Liz Bondi, University of Edinburgh, UK


Dr. Elspeth Probyn, The University of Sydney, Australia


Dr. Mick Smith, Queen's University, Canada

Към новина: 23/10/2007 "Чувства, пространство и общество"


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.