Начало > Събития

Конкурс за участие в международната конференция за млади журналисти

14/02/2020

Future News Worldwide 2020

Международната конференция Future News Worldwide ще събере в Лондон 100 млади журналисти от цял свят

Младите журналисти от България могат да кандидатстват за участие в глобалната програма на Британски съвет Future News Worldwide. Програмата е изградена около двудневна годишна конференция, която през 2020 година ще се проведе в сградата Sky Central в Лондон на 14 и 15 юли, с подкрепата на водещи медийни организации като Reuters, Google News Initiative, Facebook и UK Schools of Journalism.

Конференцията предлага на младите хора, които се интересуват от журналистика, възможност да придобият практически и редакционни умения, както и да се срещнат със световни лидери в областта на медиите. Разходите по участието на всички одобрени кандидати, включително пътуването до Лондон и обратно, се покриват от Британски съвет.

Изданието на Future News Worldwide през 2020 година ще събере в Лондон 100 млади журналисти от целия свят за два интензивни дни на презентации и обучения. Паралелно с програмата от практически уъркшопи, делегатите ще имат възможност за контакти с други млади или утвърдени журналисти, за да изградят трайни връзки между следващото поколение лидери в областта на медиите.

Ето какво сподели Теодора Александрова, която бе сред участниците на миналогодишната конференция в Лондон: "Future News Worldwide 2019 не беше просто една среща, в която се запознах със световни журналисти и научих нещо от тях. Тази конференция отвори очите и ума ми да контактувам с хора от цял свят, да споделяме приликите и разликите в професията, да си помагаме и да се окуражаваме. Излязох от зоната си на комфорт, като бях на непознато място сред куп непознати хора. Тези хора се оказаха невероятни. И определено нямам търпение да се видя отново с тях."

Future News Worldwide е партньорска програма на Британски съвет и някои от водещите в света медийни организации: Google News Initiative, Reuters, The Herald, Facebook, STV. Тя има за цел да подпомогне младите хора да създадат глобални връзки и да развият своите журналистически умения.

Програмата е отворена за студенти на възраст между 18 и 25 години от всяка специалност, както и за тези, които са завършили в рамките на последните 2 години. Кандидатстването става онлайн чрез сайта www.britishcouncil.org/future-news-worldwide, а крайният срок е 14 февруари 2020 година.

ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Лина Георгиева
Британски съвет

T +359 2 9 42 43 88
M +359 888 50 12 11

[email protected]
www.britishcouncil.bg

Към новина: 18/12/2019 Конкурс за участие в международната конференция за млади журналисти


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.