Начало > Събития

Краен срок: "Културни, политически и религиозни идеологии при оценките на Новите медии"

07/03/2008

Докторантска позиция, Катедра по философия, Университета в Твенте, Холандия.

Позицията е част от престижен и предизвикателен международен научен проект в областта на философията, наречен “Оценка на културното качество на Новите медии”. Петгодишният проект, включващ шестима учени и сътрудничеството на водещи международни изследователи и институции, има за цел да разработи рамка за по-добър нормативен анализ на новите медии и новата медийна култура, преди всичко във връзка с техния принос към качеството на живот ("добрия живот") и качеството на обществото.  Проектен ръководител е Prof. Dr. Philip Brey. Проекът се администрира от нов академичен център за етика и технологии (http://www.ethicsandtechnology.eu) заедно с катедри на Университета в Твенте, в Делфт и в Айндховен.

Ключови думи: етика, политическа философия, Добро, качествен живот, успех, удовлетворение на желанията, хедонозъм, перфекционизъм, либерализъм...

Профил
Кандидатът трябва да притежава магистърска степен по философия или неин еквивалент с предпочитана специализация по етика и/или социална или политическа философия. Няма да бъдат пренебрегвани и международни кандидати с отлични резултати и завършена бакалавърска степен по философия.

Предимство е демонстриран интерес по въпроси на информационните технологии и новите медии (предишен опит в тази сфера не е задължителен). Добри аналитични способности. Добро владеене на английски, писмено и говоримо; работа в екип, творчество, гъвкавост и способност за развитие на нестандартни и нови идеи.

Условия
Позицията е за четири години. Месечното заплащане започва от 2.000 - през първата година, за да стигне до EUR 2.558 - през четвъртата (Общо EUR 27.456 и EUR 35.699 годишно с включени отпуск и годишна премия). Позицията предполага и допълнителен личен бюджет за пътувания и участия на стойност EUR 8.000.

Кандидатстване
Документите трябва да включват описание на докторантския проект, който да бъде съобразен с основната рамка на проекта (http://www.ceptes.nl/vici) За въпроси, които не намирате на сайта, моля пишете на Prof. Dr. Philip Brey:

Другите документи са:

- мотивационно писмо, което обяснява интереса на кандидата за позицията, неговата квалификация и подходите му;

- CV, което включва имената и контактите на преподавател (ръководителя на магистърския проект, например);

- копие от магистърската работа;

- копия от публикациите, ако са налични;

- академична справка за покритите по време на образованието курсове (не е нужно да е легализиран вариант; по-късно може да се поиска такъв).

Документи могат да се изпращат до 7-ми март, 2008 чрез имейл или по пощата на адрес:

Dr. ir. J.F.C. Verberne
Managing Director
Faculty of Behavioural Sciences
University of Twente
PO Box 217
NL-7500 AE Enschede

The Netherlands

Към новина: 26/02/2008 "Културни, политически и религиозни идеологии при оценките на Новите медии"


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.