Начало > Събития

Краен срок: Стипендии на Американския институт по археология

15/03/2011

Американски институт по археология "Олбрайт", Йерусалим

ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ СТИПЕНДИИ "МЕЛЪН"

Институтът "Олбрайт", най-старата американска научна организация в Близкия изток предлага уникална международна програма, фокусираща се върху близко-източни изследвания от праисторията до модерни времена. Във фокуса на програмата попадат дисциплини като археология, антропология, история на изкуството, Библейска история, историческа география и древни езици, литература, религия и други близки теми.

Стипендиите са за период от два до три месеца и нямат тематично ограничение. Могат да кандидатстват пост-докторанти от България, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния и Словения. Целта на програмата е даде възможност на учени от Източна Европа възможността да разширят своите знания в областта на близко-източните изследвания в Израел, да им предостави достъп до уникални изследователски извори, както и да общуват с други местни и чуждестранни учени от областта.

Всяка стипендия е на стойност от $11,500 и се администрира от Съвета на американските презокеански изследователски центрове. Крайният срок за подаване на документите е 15 март 2011 г.

Подробности по програмата може да видите на: http://www.aiar.org

или пишете на:

Professor Joan Branham
Chair, Albright Fellowships Committee
Department of Art and Art History
Providence College
Providence, RI 02918
USA
Tel: (401) 865-1789 Fax: (401) 865-2410;
E-mail:

Към новина: 15/10/2010 Стипендии на Американския институт по археология, Йерусалим


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.