Начало > Събития

"Постигане на финансова стабилност"

02/04/2007

Българската народна банка

Има удоволствието да ви покани на публична лекция на

проф. Майкъл Бордо

на тема “Постигане на финансова стабилност”

Поради заболяване на лектора представянето се отлага!!!

Лекцията се организира в рамките на “Програмата за изследвания и публикации по банкова и финансова история” на БНБ съвместно с Икономически институт на БАН и ще се проведе на 2 април 2007 г. (понеделник) от 18:00 ч. в залата на Президиума на БАН на ул. “15 ноември” №.1 (срещу Народното Събрание), като ще бъде осигурен симултантен превод на български и английски език.

Проф. Майкъл Бордо e професор по икономика към Routgers University (САЩ) и понастоящем преподавател в Cambridge University. Образованието си за магистърска степен по икономика получава в London School of Economics, а докторската си степен получава в Chicago University през 1972 г. Понастоящем е член и асоцииран изследовател към Националното бюро за икономически изследвания (NBER).

Изследователският интерес на Проф. Бордо е фокусиран върху парична и финансова история, като е автор (и съавтор) на 15 книги посветени на паричните режими и по-специално на златния стандарт, финансовите кризи и глобализацията. Има множество публикации във водещи икономически списания като Journal of Money, Credit and Banking, Journal of Monetary Economics, International Finance и Journal of Economic History. Последните му изследвания са “Глобализация и дисбаланси в историческа перспектива” и “Ролята на външния дълг при финансовите кризи: 1880-1913 и 1972-1997”

Наред с академичните му постижения, Проф. Бордо е признат консултант на Световната банка, МВФ, Европейската комисия, Съвета на управителите на системата на федералния резерв, Централната банка на Канада, Банката на Швейцария, Банката на Англия, и др.

Към новина: 26/03/2007 "Постигане на финансова стабилност"


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.