Начало > Новини

"Иновации и млади учени"

ЦАИ 11/06/2013

Уважаеми колеги,

Асоциацията на докторантите в България (АДБ), съвместно с Политологичен център работи по изследователски проект, фокусиран върху взаимоотношенията между наука и бизнес у нас. Проектът е насочен към мотивацията, условията за работа и очакванията на младите учени в България (докторанти, постдокторанти, асистенти, изследователи). В екипа на проекта са включени и членове на Европейската асоциация на докторантите (Eurodoc).

Бихме искали да ви помолим да отделите време и внимание, за да отговорите на въпросите по-долу. Обикновено попълването на анкетата отнема около 35-45 минути. Изследването е напълно анонимно и резултатите ще бъдат представени само в обобщен вид.

*Дефинициите, използвани във въпросника, са според Закона за насърчаване на научните изследвания:

"Млад учен" е лице, което извършва научноизследователска и научно-образователна дейност във висше училище и/или научна организация след придобиване на образователно-квалификационна степен "магистър", но не повече от 10 години след придобиването й.
"Докторант" е учен, който е в процес на придобиване на образователна и научна степен "доктор".
"Постдокторант" е учен, който е придобил образователна и научна степен "доктор", но не повече от 5 години след придобиването й.

Самата анкета може да видите и попълните ТУК.


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.