Начало > Новини

Корпоративен Университет Карол обявява конкурс за 10-месечна докторантска стипендия

ЦАИ 13/09/2013

Корпоративен Университет Карол обявява конкурс за 10-месечна докторантска стипендия в размер на 800 лв. Кандидатите трябва да са редовни докторанти в акредитирани висши училища и да работят в областта на икономиката, финансите, международните икономически отношения, физиката, математиката или инженерните дисциплини.

Приемът на документи започна на 1 октомври. Конкурсът ще се проведе на три степени. Одобрените по документи ще бъдат поканени да презентират своите проекти в периода 4 – 15 ноември. С финалистите ще бъде проведено интервю, а избраният стипендиантът ще бъде обявен на 16 декември. Стипендията ще бъде получавана в периода януари 2014 – октомври 2014 г. включително.

Победителят в първия конкурс, Христо Илиев, е докторант към катедра „Квантова електроника” в СУ „Св. Климент Охридски”, физически факултет. Темата на неговата дисертация беше „Генерация на къси лазерни импулси в близката инфрачервена област с дължина на вълната между 1 и 2 микрометра”. Работата му беше отличена от Физическия факултет на СУ като най-добра дисертация на 2012 г.

Подробности


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.