Начало > Новини

"Добавяне на стойност"

ЦАИ 04/10/2013

АСТ фестивал за свободен театър и Културният център на СУ „Св. Климент Охридски”
организират:

Международен театрален форум
ДОБАВЯНЕ НА СТОЙНОСТ
(8 – 10 ноември 2013)

Тази година АСТ Фестивал за свободен театър става на три и си постави три основни цели: да продължи да популяризира свободната изпълнителска сцена, да подкрепи представянето на един нов у нас формат – перформативната акция – и да предложи конкретни решения за развитието на независимата сцената и нейното утвърждаване.

На 8, 9 и 10 ноември, по време на Форума „Добавяне на стойност”, всички заинтересовани от независимия сценичен сектор ще могат да научат повече за най-голямата световна мрежа за изпълнителски изкуства IETM и за международния конгрес през октомври 2014 у нас, подготвян съвместно от IETM и Асоциацията за свободен театър. За участие във форума са поканени десет европейски експерти и практици, които ще споделят своя опит с българските си колеги и ще участват в обсъжданията на възможни практичeски решения за насърчаване на партньорства и участие в международни резиденции, създаване на независими пространства за изпълнителски изкуства, развиване на публики и пр. На 10 ноември форумът ще завърши подобаващо с оформянето на временно свободно пространство за диалог – т.нар. „Open space”, където всички с отношение към развитието на свободната сцена у нас ще могат да поделят своето мнение и въпроси.

Отделните етапи на форума ще се проведат в различни локации:

8 ноември, 09:00 – 15:50 ч. – Нова конферентна зала на СУ „Св. Климент Охридски”, ет. 2, Северно крило, Ректорат

8 ноември, 16:00 – 18:00 ч.
– Информационен център на Столична община, ул. Париж 1.

9 ноември, 14:00 – 18:00 ч. – Театрална зала на СУ, Ректорат, вход откъм бул. „Цар Освободител”

10 ноември, 11:00 ч. – Център за култура и дебат Червената къща

/ПЪЛНАТА ПРОГРАМА НА ФОРУМА ЩЕ ОТКРИЕТЕ ПО-ДОЛУ/

АСТ Фестивал за свободен театър 2013 се организира от Асоциация за свободен театър с финансовата подкрепа на Министерство на културата, Национален фонд Култура и Столична програма „Култура”, и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019 година.

Официален партньор на Форум „Добавена стойност” е Културният център на СУ „Св. Климент Охридски”.

www.actfest.org; FACEBOOK EVENT;


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.