Начало > Новини

Стипендиантска програма на EURIAS за 2015-2016

ЦАИ 24/04/2014

Стипендиантската програма на Еропейските институти за академични изследвания  (EURIAS) подпомага международната изследователска мобилност като предлага 10-месечни стипендии в някой от 16-те участващи институти: Берлин, Болоня, Будапеща, Кеймбридж, Делменхорст, Единбург, Фрайбург, Хелзинки, Йерусалим, Лион, Марсилия, Париж, Упсула, Виена, Вазенаар, Цюрих. Институтите за академични изследвания подкрепят специализирани и независими научни проекти на млади и утвърдени учени. Стипендиантите могат да се възползват от най-добрите интелектуални и изследователски условия, както и от стимулиращата мулти-дисциплинарна международна общност от учени с най-висока класа.

Стипендиантите на EURIAS са предимно от полето на хуманитарните и социалните науки, но подкрепа се дава и на учени от точните и естествените науки в случай, че изследването им не се нуждае от лаборатория и че има отношение към социалните и хуманитарните науки. Многообразието от 16 домакинстващи институти дава възможност за избор от най-различни изследователски контексти. Кандидатите могат да посочат до три страни, различни от тяхната собствена, като възможни домакини.

Могат да кандидатстват както вече утвърдени, така и обещаващи млади учени. Конкуренцията при избора на стипендианти е много висока. За да покрият изискванията на програмата, кандидатите трябва да представят солиден и иновативен проект, демонстриращ способност да отива отвъд установените дисциплинарни граници, да притежава международна релевантност, а авторът му да има разпознаваеми публикации в признати академични издания.

За 2015-2016 EURIAS предлага 44 стипендии (22 за млади учени и 22 за утвърдени).

Повече подробности по програмата може да видите на: www.eurias-fp.eu
Повече за техническите условия на програмата: www.eurias-fp.eu/ias


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.