Начало > Новини

ХІ международен конгрес по балканистика на AIESEE

ЦАИ 19/12/2014

Уважаеми колеги,

Имам изключителното удоволствие да ви поканя да участвате в ХІ международен конгрес по балканистика на AIESEE, който ще се състои от 31 август до 4 септември 2015 г. в гр. София на тема:

„Югоизточна Европа и европейската интеграция: политически, социално-икономически и културни аспекти".


Организатори на този престижен научен форум, който ще се проведе за трети път в столицата на България, са Българският национален комитет за балканистика и Институтът за балканистика с Център по тракология при Българската академия на науките. България беше домакин на Първия конгрес по балканистика през 1966 г., както и на VІ конгрес по балканистика през далечната 1989 г., когато събра в българската столица световния академичен елит в областта на югоизточноевропейските изследвания. Независимо от сложната ситуация, в която е поставена хуманитаристиката днес, амбицията ни като организатори и част от Международната асоциация за изучаване на Югоизточна Европа е да продължим тази традиция от миналото, като предоставим възможност на учени с различен академичен профил да представят най-новите резултати от своята научна дейност, пряко свързана с историята и настоящето на Балканския регион.

След обсъждане на постъпилите предложения, Организационният комитет одобри теми за сесии (пленарни заседания и кръгли маси), които можете да видите на сайта на конгреса: http://www.balkanstudies.bg/congress2015/bg/congress-2015/sessions.html. Официалните работни езици на ХІ международен конгрес по балканистика са английски и френски, като е възможно да се представят доклади и да се участва в организираните кръгли маси и на руски, немски и италиански език.

Моля да ни изпратите предложения за доклади за една от одобрените сесии или кръгли маси, посветени на ключови проблеми. Освен темата, Вашето предложение трябва да включва и резюме до 500 думи и кратка автобиография. Очакваме вашите заявки на един от двата официални езика на конгреса - английски или френски - не по-късно от 10 януари 2015 г. едновременно на имейла на съответния организатор на сесията, на имейла на конгреса: , както и на имейла на AIESEE - .

Одобрените предложения за доклади или участие в кръгла маса ще бъдат обявени до 25 януари 2015 г., а регистрацията на участниците ще започне от 1 февруари 2015 г.
За по-нататъшна информация относно такса правоучастие, програма и всички останали подробности можете да посетите електронната страница на предстоящия форум: http://www.balkanstudies.bg/congress2015/bg/. Разходите за пътни, дневни и нощувки са за сметка на участниците. С оглед на възможностите си Организационният комитет ще предостави някои финансови облекчения на част от участниците. Условията за това ще бъдат обявени допълнително на сайта на конгреса.

Предварително изказвам своята признателност за проявения професионален интерес и съпричастност в процеса на подготовка и реализация на ХІ конгрес по балканистика.

С уважение,

проф. дин Александър Костов
Председател на Организационния комитет


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.