Начало > Новини

Комисията "Фулбрайт" обяви новия конкурс за стипендии

ЦАИ 13/01/2015

От учебната 2016/2017 г. стартира нова магистърска програма по право в САЩ

Българо-американската комисия за образователен обмен обяви конкурса за стипендии "Фулбрайт" през учебната 2016/2017 г. Те дават възможност на изявени преподаватели, изследователи, докторанти и студенти да се обучават и работят за определен период в американски университети. Годишно от България заминават около 15 учени, студенти и професионалисти. Сред най-изявените стипендианти на програмата, която носи името на сенатора Джеймс Уилям Фулбрайт, са еврокомисарят Кристалина Георгиева, проф. Екатерина Трендафилова - българският представител в Международния наказателен съд в Хага, както и ректорите на двата най-големи университета в страната - проф. Иван Илчев на Софийския университет и проф. Стати Статев на УНСС.

Кандидатите трябва да отговарят на изисквания, които са валидни за всички стипендии - да са български граждани, да владеят английски език и да са в добро здравословно състояние. Лица с двойно гражданство (българско и американско) и притежатели на работна виза/зелена карта не могат да подават документи. Желаещите трябва попълнят онлайн формуляр, да представят три препоръки, покана от съответната образователна институция в САЩ, както и копия от университетската и/или дипломата за докторска степен.

Срокът за подаване на документите е 8 май 2015 г. След преглед на документите част от кандидатите ще бъдат допуснати до интервю, а финалното одобрение се прави от Фулбрайтовия Съвет за международни стипендии (FSB). Подробности за конкурсите са публикувани на http://www.fulbright.bg. Желаещите могат да получат информация и от експертите в централния офис на комисията, който се намира на бул. "Ал. Стамболийски" 17 в София.

Източник: в-к "Сега"


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.