Начало > Новини

БЕ-СА: списание с отворен достъп, издание на Асоциацията на българските археолози

ЦАИ 02/09/2015

Бе-СА (ISSN 1314-5088) е списание с отворен достъп, издание на Асоциацията на българските археолози (АБА) и излиза в две книжки годишно (юни и декември). Амбицията на създателите му и на редакционната колегия е да предоставят на археологическата общност възможност за изява и активност в няколко направления: публикуване на качествени и богато илюстрирани статии и студии, съобщения и рецензии; представяне на иновации в методите на изследване; поставяне на дискусионни проблеми и научна полемика; обнародване на стойностни дисертации на археологическа тема и др. Гаранция за нивото на публикуваните трудове е редакторската работа при подбора и подготовката на публикациите – статиите подлежат на рецензиране от специалисти, съпричастни с проблематиката на предоставения материал.

Тематичният обхват на списанието се ограничава в материали, отнасящи се до археологическите проучвания в България и съседните райони, които контекстуално и културно-хронологически са свързани с явления и процеси на нашето археологическо наследство. Осмислянето и третирането на глобални проблеми като опазване и социализиране на културно-историческото/археологическото наследство ще намерят трибуна в нашето списание в над-регионалния  им аспект.

Списанието има амбицията да поддържа двуезичен стандарт – приемат се материали на български и английски език, като статиите задължително се придружават от резюме на не-основния език на съответния текст. Подробни указания към авторите са представени в линк на нашия портал.

Материали за всяка първа книжка се приемат до 10 март, за всяка втора книжка до 10 октомври. Очакваме Ви !

Материали се изпращат на:


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.