Начало > Новини

"Срещите на бъдещето с Лионел Ростен"

ЦАИ 10/01/2016

Френския институт в България ви кани на

Срещите на бъдещето с Лионел Ростен
Утре всички ние безсмъртни?

Дебат

15 февруари 2016 (понеделник)
18.30 – 20.00 ч.във Френския институт в България

пл. „Славейков“ 3 , София 1000
Вход свободен, симултанен превод френски / български

„Срещите на бъдещето“ е поредица от дебати, организирани от Френския институт, които ще засегнат предизвикателствата на нашето време, представени по общодостъпен начин от водещи учени. Срещите на бъдещето се фокусират върху настоящите и бъдещите  промени, които се случват със света и обществата ни, и ще търсят отговори за новите предизвикателства, пред които се изправяме, с акцент върху иновациите, технологичния прогрес и обещаващия успех на научноизследователската дейност, които биха могли да допринесат за по-добрия живот на обществата ни, или пък обратно – да ни отчуждят.

Публичен дебат на тема „Утре всички ние безсмъртни?“, ще се проведе на 15 февруари (понеделник), от 18.30 до 20.00 ч. във Френския институт. Д-р Лионел Ростен, нефролог, и д-р Савина Хаджидекова, генетик, ще обсъдят предизвикателствата и последствията, свързани с прогреса на медицинската наука, по-специално в областта на репродуктивните технологии и трансплантацията на органи.

В сутрешните часове от 10.30 до 11ч. на вълните на Българското национално радио в предаването „Хоризонт до обед“ Лионел Ростен и Савина Хаджидекова ще дебатират по същата тема с журналистката Ирина Недева.

Лионел Ростен е нефролог. Той е твърд привърженик на трансплантацията на органи като алтернатива на продължителното медикаментозно лечение. Ръководи отдел по нефрология и трансплантация на органи към болничния университетски център в Тулуза, който е главният център за бъбречна трансплантация във Франция.

Савина Хаджидекова е генетик. Преподава генетика в Медицинския университет - София и работи в МБАЛ „Надежда“, център за репродуктивно здраве, София.


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.