Начало > Новини

Покана за дебат: "Брекзит: нов залог за Европейския съюз?"

ЦАИ 20/06/2017

Нашата Европа: каква Европа искаме ние?

26 септември 2017 (вторник), 18.30-20.00 ч.


Дебат във Френския институт в България
пл. „Славейков“ No 3, София 1000

Симултанен превод, вход свободен


Шести дебат от поредицата "Нашата Европа: каква Европа искаме ние?"

"Брекзит: нов залог за Европейския съюз?"


Докато Обединеното кралство продължава да бъде разтърсвано от дебата за излизането
на страната от Европейския съюз и преговорите в Брюксел са едва започнали, Брекзит все пак не предизвика масово напускане на страните членки, а напротив, спомогна за стягане на редиците на континента. Излизането на такъв партньор обаче, който толкова много е допринесъл за големия пазар и който бе широко отворил вратите си за европейските работещи, си има своите последици, които ще бъдат трудни за преодоляване, и то не само в бюджетен аспект. Ситуацията е показателна за атонията, обзела проекта за Европа.

Какъв ще бъде обликът на Европейския съюз след излизането на британците? Този въпрос ще бъде дискутиран във Френския институт в България, който любезно посреща г-н Ив БЕРТОНСИНИ, председател на Европейско движение – Франция и бивш директор на Института „Жак Делор“. Г-н Владимир ШОПОВ, бивш съветник на министъра на Външните работи и преподавател в Нов български университет, и психиатърът и политик, бивш депутат, г-н Николай МИХАЙЛОВ, също ще дебатират на 26 септември 2017 от 18.30 ч. в зала „Славейков“ на Френския институт в България.


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.