Начало > Новини

Сп. "Исторически студии" кани сътрудници

ЦАИ 09/10/2007

Научен център за изследване историята на международните отношения "Grigore Gafencu"
към Влахския университет в Търговище, Румъния

кани преподаватели и изследователи да се включат със свои предложения за поредния брой на VALAHIAN JOURNAL OF HISTORICAL STUDIES.

Списанието излиза два пъти в годината и се стреми да допринесе за повишаване на знанието и подобряване разбирането на модерната и съвременна история на Източна и Централна Европа. Стимулира по-близък и по-широк диалог с румънски и чуждестранни учени с интерес в разкриването на нови възможности, нови източници, нови гледни точки и идеи, засягащи развитието на модерната и съвременна история.

Поканата е отворена както към утвърдени преподаватели и учени, така и към млади изследователи, които се занимават с история на международните отношения, политическите, икономическите, социалните и интелектуални тенденции в областта. Резюмета и коментари на новоиздадени книги, състояли се научни събития в Румъния и чужбина, съобщения за докторантски изследвания са добре дошли също.

Темата на следващия ни брой (7-ми) е: Балканите - пространство на среща или противопоставяне? Променящите се образи на европейското пространство.

Предложенията може да изпращате на: или
и трябва да следват посочените изисквания (може да ги намерите в английската версия на новината).

Публикациите могат да са на: английски, френски, испански, немски, италиански или руски

Крайният срок е 31 октомври 2007 г.

За контакти:
Dr. Silviu Miloiu
http://silviumiloiu.neosite.ro
"Grigore Gafencu" Study Center for the History of International Relations
http://centrul_gafencu.neosite.ro
Valahia University of Targoviste
www.valahia.ro
130104 Romania
Deputy Editor
Valahian Journal of Historical Studies


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.