Начало > Новини

"Югоизточна Европа", ново списание за Балканите

ЦАИ 18/10/2007

Списанието "Югоизточна Европа" е интердисциплинарно научно издание.

Целите на журнала са:

* да осигури интердисциплинарна и международна среда за изясняване динамиката на бързо променящите се политики, общества, култури и икономики в Югоизточна Европа;

* да изследва съществуващите и новопоявилите се мрежи и потоци от хора, културни блага, капитали и идеи както в региона, така и в диаспорите, произхождащи от него;

* да конституира пространство за дебати и обмен на идеи, засягащи сложните проблеми на региона, в контекста на глобализацията и европейската и регионална интеграция.

Списанието се стреми към научен дебат и анализи, които не пренебрегват ежедневните и наболели проблеми на региона, затова добре дошли наред с академичните текстове са и по-кратки статии върху текущи въпроси и събития.

С оглед политиката за стимулиране и представяне на актуални научни дебати редакцията приема критични отзиви за публикувани в изданието материали и коментари.

Всяка публикация в списанието е предмет на научна рецензия и редакция. Списанието излиза три пъти в годината (ноември, март и юли).

"Югоизточна Европа" кани предложения за публикации. Бъдещите сътрудници на списанието трябва да изпратят кратко резюме на статията си по електронен път до екипа на редакцията на имейл:

За повече информация пишете на:


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.