Начало > Новини

"Нови форми на граждански права и отговорности през XXI в."

ЦАИ 24/03/2008

Европейската асоциация на студентите социолози (ESSA) и Асоциацията на студентите по социология в Софийски университет "Св. Климент Охридски" ви канят за участие в пролетна школа по социология, 09 - 13 май, 2008 г., София.

Петима лектори от България, Словения, Германия и Холандия в различни, водени от тях семинари, ще разгледат от собствената си гледна точка тематиката от заглавието на училището:

- доц. Нели Огнянова, Софийски университет - Нови медии - Култура на участието

- проф. Растко Мочник, Университета в Любляна, Словения - Социални права в ерата на глобализацията

- проф. Барбава Дуден, Университета в Хановер, Германия – Род/полови изследвания, история и възприятие на тялото

- Иван Кръстев, директор на Център за либерални стратегии, София – Гласоподавателят, гражданинът и консуматорът - новите противоречия около политиката за човешки права

- доц. Димитри Коченов, Rijksuniversiteit Groningen, Холандия – Новото европейско законодателство в областта на недискриминацията.

Пролетното училище ще бъде последвано от провеждането на Общото събрание на ESSA.

Школата е отворена за студенти бакалаври, магистри и докторанти от социалните и хуманитарните науки. Всеки може да кандидатства, но членството в местния студентски клуб е предимство.

Крайният срок за подаване на документи е 14-ти април 2008 г. Успешните кандидатури ще бъдат уведомени до 20-ти април чрез имейл за семинарът, в който ще участват, в зависимост от техните предварителни предпочитания и приложените критерии за оценка. Списъкът с одобрените участници ще бъде наличен на www.asssu.eu.

Формулярът за кандидатстване е наличен на www.asssu.eu. Моля, изпратете формуляра  и вашето есе до .

Още информация по кандидатстването може да видите ТУК.

Критерии за оценка:

1. Изборът на значим съвременен проблем от областта на гражданските права и отговорности;
2. Аналитична аргументация за значимостта на проблема;
3. Творчески подход.

Работният език е английски.

Разходите по настаняването и храната се поемат от организаторите. Пътните също ще бъдат поемани, ако се използва втора класа при железопътен транспорт или някакъв друг евтин начин, предварително обсъден с организаторите.

Такса за участие: няма

Още информация за лекторите може да видите на: http://asssu.eu/taxonomy/term/7


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.