Начало > Новини

Конкурс за напреднали и млади изследователи в областта на социалните науки

ЦАИ 25/07/2008

1) Хелзинкският Център за академични изследвания обявява процедура за кандидатстване на напреднали изследователи от областта на социалните науки.

Назначението е за периода от 1-ви август 2009 г. до 31-ви юли 2010 г.

Центърът приканва евентуалните кандидати да заявят своя интерес към позицията в рамките на посочения срок.

Стипендията е предназначена за изследвания с фокус върху важни за съвременното общество и за социалната справедливост теми, включващи бъдещето на обществото на благоденствието, глобализацията, културните конфликти, плурализма и проблемите на околната среда. Могат да бъдат включени и изследвания върху културните и исторически основания на актуални обществени проблеми. Заради работното мястото на стипендианта неговите отговорности са предимно изследователски. Очаква се по време на престоя си той да организира семинар по своята изследователска тема.

По-подробна информация за стипендията и насоки как да заявите интерес може да видите ТУК.

Запитвания може да отправят към проф. Juha Sihvola, директор на Центъра, тел. 358-(0)9 191 23456, juha.sihvola(at)helsinki.fi и д-р Minna Franck, тел. 358-(0)9-191 23261, minna.franck(at)helsinki.fi.

Заявката за интерес с необходимите документи трябва да бъде изпратена на следния адрес:

Helsinki Collegium for Advanced Studies
P.0. Box 4 (Fabianinkatu 24)
00014 University of Helsinki.

Крайният срок е 10 септември 2008 г. 15.45 ч. Хелзинкско време.

-------------------------------

2) Хелзинкският Център за академични изследвания обявява процедура за кандидатстване на изследователи / постдокторанти от областта на социалните науки.

Назначението започва от 1-ви август 2009 г. Месечното заплащане зависи от задълженията, които ще се поемат, и показаните умения. Управителният съвет на Центъра ще определи срока на заеманата позиция за период от една до пет години на основа на изследователския план на всеки стипендиант.

Кандидатите трябва да покриват следните изисквания: докторска степен, предишен изследователски опит в областта на хуманитарните и социалните науки и способности за работа в престижна международна среда. Уменията за работа в интер- и крос-дисциплинарна насока са от съществено предимство в Центъра. Работният език е английски.

Центърът очаква кандидати на различен етап от тяхната изследователска кариера. Добре дошли са и кандидати с професорски статут. Те могат да бъдат назначени в Центъра като научни ръководители.

За повече информация посетете  страницата на Центъра или изпратете имейл до collegium-office(at)helsinki.fi.

Крайният срок за кандидатстване е 10 септември 2008 г., 15.45 ч. (Хелзинкско време). В посочени час електронната система за кандидатстване ще бъде затворена.

www.helsinki.fi/collegium


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.