Начало > Новини

Стипендия "Политическата икономия на Юго-източна Европа"

ЦАИ 08/04/2009

Център за изследвания на Юго-източна Европа (Оксфорд), Център за европейски изследвания, Оксфордски университет

SEESOX / Стипендия на АЛФА Банк върху политическата икономия на Юго-източна Европа

2009 - 2010 г.

Конкурсът е отворен за кандидати с интерес към политическата икономия на Юго-източна Европа в една от следните насоки: пост-комунистическо политическо, икономическо и/или социално развитие ; чуждестранни инвестиции в района; реформи и европейска интеграция; развитие на транспорта, енергетиката, миграцията; регионално сътрудничество и регионални инициативи.

Кандидатите трябва да предадат пълен проектен пакет, свързан с поне една от посочените области. Те трябва да притежават докторска степен в някоя от следните социални и хуманитарни дисциплини: политология, икономика, политическа икономия, международни отношения. Изисква се добро владеене на английски език.

Стипендията е за период от три семестъра като започва от октомври 2009 г. и възлиза на стойност от £21,500. Включени са и някои допълнителни блага.

Повече подробности са налични на университетския сайт: www.sant.ox.ac.uk/seesox

Запитванията си може да насочвате до др. Othon Anastasakis на адрес:

Крайният срок за участие е петък, 1-ви май 2009 г. Кандидатите трябва да изпратят CV (включващо имената, адресите и телефоните на двама препоръчители) и подробно описание на проектното предложение на адрес:

The Director
South East European Studies at Oxford
European Studies Centre
St Antony's College
Oxford OX2 6JF
United Kingdom
Fax: +44 1865 274478
or email:


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.