Начало > Новини

12 докторантски позиции към Виенския университет

ЦАИ 28/07/2009

Виенският университет обявява 12 докторантски позиции в новосформираната докторантска школа, посветена на изследването на диктатурите в Централна и Източна Европа и обществените и исторически преходи.

"Диктатурите в модерната европейска история и историческите преходи"

Участниците в школата ще трябва да работят по своята дисертация, свързана с проблемите на съвременната история, историята на Източна Европа, Византия и съвременна Гърция, на политическите науки. Особено значение ще бъде отдавано на регионалните case studies (Балтийските държави, Гърция, Иберийския полуостров, Румъния, Австрия, България...). Позицията е свързана с дългосрочен престой във Виена, както и с готовност за участие в текущите изследователски програми на школата (за повече информация посетете www.univie.ac.at/zeitgeschichte).

Пълното описание на проекта за докторантска школа може да свалите като PDF.

Условието за кандидатстване е завършена магистърска степен в някой от споменатите полета или нейния еквивалент. Освен доброто владеене на английски и немски, ползването на друг европейски език, свързан с полето на изследването, е желателно. Школата ще осигури и допълнително обучение по немски.

Документите за кандидатстване трябва да са попълнени на английски или немски. Те включват: CV със снимка, дипломи/сертификати, експозе на дисертационната тема в размер на 5 стр., препоръка от университетски преподавател и контакти (имейл, skype име). Всички документи трябва да са в PDF-формат.

Краен срок за кандидатстване: 14 август 2009 г.

С първия кръг от одобрени ще бъдат проведени скайп интервюта на 27 и 28 август.

https://jobcenter.univie.ac.at/
Email: )

Univ. Prof. DDr. Oliver Rathkolb
Speaker of the IK ‘European Historical Dictatorship and Transformation Research’
Director of the Institute for Contemporary History (Institut für Zeitgeschichte)
Universität Wien
Spitalgasse 2-4, Hof 1
1090 Wien


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.