Начало > Новини

Стипендии за докторанти в напреднала фаза

ЦАИ 11/11/2009

Фондацията "Америка за България" (http://www.americaforbulgaria.org) обявява конкурс за докторанти, зачислени в български институции за висше образование.

Описание на програмата

Програмата ще подкрепи едномесечно изследване на кандидата, свързано с темата на неговата дисертация, в Американския институт за класически изследвания в Атина (http://www.ascsa.edu.gr/) или Американския изследователски институт в Турция, Истанбул или Анкара (http://ccat.sas.upenn.edu/ARIT/). Очакват се проекти от полето на историята и археологията. Кандидатите, чийто теми изискват работа едновременно в Гърция и Турция могат да кандидатства за двумесечна стипендия (по един месец за всяка държава).

Стипендията

Тя достига сумата от $ 2900 на месец, което включва настаняване в Институтите, обслужване, пътни разходи и дневни на стойност $ 600 на месец (покриване на лични нужди и други текущи разходи, свързани с работата - фотокопиране, например.

Условия за кандидатстване

В конкурса могат да участват българи докторанти, зачислени в българска институция за докторска степен (университет или институт). Въпреки че приоритет ще имат докторанти пред защита, документи могат да подадат и други напреднали в изследването си млади учени. Отличното владеене на английски е изискване. Знанието на съвременен турски или гръцки ще е предимство. Подбрани кандидати ще бъдат интервюирани в Американския изследователски център в София (http://www.einaudi.cornell.edu/arcs).

Кандидатстване

Пакетът от документи включва на английски:
1. Формуляр
2. Описание на проекта (до две страници)
3. CV
4. Две препоръки

Крайният срок за подаване на документите е 21-ви декември 2009 г. Разглеждането на кандидатурите ще започне веднага и до края на декември се очаква да бъдат обявени резултатите. Документите трябва да се подадат в разпечатана форма до:

Program Coordinator,
American Research Center in Sofia,
75 Vasil Petleshkov St.,1510 Sofia,
Bulgaria, or e-mailed to:

За повече въпроси може да пишете на:


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.