Начало > Новини

Aвстрийски стипендии - представяне

ЦАИ 29/01/2007

Австрийското федерално министерство за наука, образование и култура отпуска 2 вида стипендии за специализация в Австрия на докторанти и доктори на науките. Стипендията “Ернст Мах” e от един до четири месеца и е предназначена за кандидати от всички научни области на възраст до 35 години с добри познания по немски или английски език. Стипендия “Франц Верфел”, е от четири до девет месеца с възможност за удължаване, но само за млади преподаватели по немски език или австрийска литература, защитили докторантура, на възраст до 35 г.

Кандидатстването и за двете стипендии става директно в интернет. Краен срок за първата сесия – 1 март 2007, за II сесия – 1 септември 2007

Официалното представяне на информацията за стипендиите на български език ще стане на 7февруари от 15 часа в Голямата зала на Президиума на БАН, ул. “15. ноември” 1
Повече подробности за необходимите документи, размерът на стипендиите и начинът на кандидатстване можете да немерите адрес.

Консултации ще има в Австрийскaта бибилиотека в Софийския университет на 12, 20 и 23 февруари 2007 г. в 10 часа. Въпроси могат да се задават и писмено по електронната поща на адрес:


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.