Начало > Новини

Изследователска стипендия "Младена и Дянко Сотирови"

ЦАИ 18/02/2011

Програмата IDEAS на London School of Economics (LSE) има удоволствието да обяви началото на Балканска изследователска стипендия на името на Младена и Дянко Сотирови. Успешните кандидати ще имат възможност да работят по програмата за международни отношения IDEAS на London School of Economics, която има за цел да допринесе за по-доброто разбиране на проблематичното минало и предизвикателното настояще на Балканите и с това да предложи нова визия за развитието му в бъдеще.

Стипендията ще бъде обявявана всяка година. Стипендиантите ще имат възможност да ползват средства в размер на £3000 за период от два месеца в Лондон през лятото на 2011 г. Тя е предимно предназначена за разходи по настаняването и пътни. Стипендията включва предоставянето на работно място в LSA и достъп до неговата библиотека.

Условия за кандидатите:

Стипендията има за цел да подкрепя предимно, но не единствено, учени в ранен етап от развитието им, т.е. докторанти и постдокторанти, чиито занимания са посветени на теми, свързани с историята и международните отношения на Балканите през XX в. и отвъд. Въпреки че българските кандидати ще имат предимство, стипендията е отворена и за други националности.

Краен срок: 01 март 2011 г.

Документи:

* CV на английски
* мотивационно писмо
* Проектно описание
* Две препоръки (едната от които трябва да е от дисертационния ръководите, ако кандидатът е докторант) .

Документите трябва да се изпращат до Svetozar Rajak: .


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.