Начало > Новини

"Трансфери на философски и научни текстове от класическата античност"

ЦАИ 06/04/2011

Покана за научни статии

Тема: "Трансфери на философски и научни текстове от класическата античност "
Издание: Studia graeco-arabica
Брой 2
Краен срок: текущ

Studia graeco-arabica е научно списание, което се издава в рамките на подкрепения от Европейския научен съвет проект 249431 "Гръцки на арабски: Философски понятия и лингвистични връзки". В него излизат критически статии и рецензии върху трансфера на философски и научни текстове от един език на друг (гръцки, сирийски, арабски и латински) от късната Античност към Средновековието и Ренесанса.

Няма ограничение за прилагането на различни дисциплинарни перспективи. Статиите не трябва да надвишават 10.000 думи, включително бележките. Предложенията трябва да са придружени от резюме. Текстовете може да са на английски, френски, немски и италиански. Ръкописите се предават по електронен път.

Рецензирането на постъпилите предложения става на два анонимни етапа. По тази причина авторите трябва да избягват споменаването на имената си под линия или в хедъра на документа. Имената, наред със заглавието и резюмето, трябва да присъстват единствено на заглавната страница

Studia graeco-arabica е свободно за достъп списание и може да бъде четено в PDF формат.

Редакция:
Elisa Coda
Cristina D'Ancona
Cleophea Ferrari

Издател: European Research Council
Страницата на списанието


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.