Начало > Новини

Изследователски стипендии за утвърдени и млади учени, Виена

ЦАИ 19/04/2011

Международният изследователски център по културология във Виена предлага изследователски стипендии с престой за утвърдени и млади учени от областта на хуманитаристиката и културологията за академичната 2012–2013.

Стипендиите за утвърдени учени са предназначени за изследователи с име в полето си. Няма ограничения относно националността, институционалната или дисциплинарната принадлежност; все пак предимство ще се даде на кандидати с международна репутация, които имат важни публикации в академични списания и книги.

Стипендиите за млади учени са предназначени за постдокторанти в началото на своята научна кариера. Кандидатите трябва да имат защитена дисертация. Също няма национални, институционални или дисциплинарни ограничения; все пак предимство ще имат квалифицирани австрийски учени.

Области от специален интерес: Стипендиите нямат тематични ограничения. Все пак няколко са приоритетните области, залегнали във фокуса на приемащата институция – “Културите на фактите” и “Разколебаната сигурност – Жизнени светове и знание по време на преход”.

Общи критерии за оценка: Кандидатурите ще бъдат оценявани от членовете на академичния борд на IFK. Окончателните решения ще са съобразени и с изискванията на годишната академична програма на Центъра.

Фокусът при оценката ще пада върху:

* добре дефиниран и иновативен проблем
* оригиналност и съществен принос към важни теоретични и методологически проблеми на интердисциплинарната хуманитаристика и културология
* перспективите на проекта с оглед текущото състояние на научния контекст, в който се полага
* ясни методологически подходи, които да гарантират интердициплинарния фокус на изследването.

Пълно описание на програмите може да намерите на посочения по-долу линк.

Краен срок за кандидатстване: 1 юли 2011 (дата на пощенското клеймо)
Обявяване на резултатите: декември 2011

За допълнителна информация: тук.


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.