Начало > Новини

Четири стипендии за завършващи студенти

ЦАИ 21/04/2011

Германската изследователска фондация (DFG) и научната група “Културни ориентации и институционален ред в Югоизточна Европа” към Университета в Йена кани кандидати за своята програма за подготовка на докторантско изследване в областта на изкуството и социалните науки от Югоизточна Европа.

Кандидатите трябва да са завършили или да предстои да завършват магистърската си степен. По времето на своята стипендия се очаква те вече да са завършили.

Времетраене: една година, от 1-и октомври 2011 до 30 септември 2012.

Стипендията е в размер на 800 € на месец.

Стипендията има за цел да осигури по-добра подготовка и определяне насоките на евентуална докторска дисертация в рамките на изследователската група. Тя ще трябва да спомогне и за подобряването на езиковите знания по немски на кандидата. Не изключва и посещаването на университетски курсове, които съвпадат с научните интереси на кандидата.

Централният изследователски фокус на групата е върху конфликта между културните основания на обществата в Югоизточна Европа и Западните понятия за политика, култура, религия и общество, както и техните институционални форми.

Документите за кандидатстване трябва да включват:

- Curriculum Vitae
- университетска диплома или писмо удостоверяваща скорошното завършване, придрожено от препоръка
- мотивационно писмо (max. 2 страници)

и трябва да бъдат изпратени до 25 май 2011 г. до:

Prof. Dr. Wolfgang Dahmen
Institut für Romanistik der Friedrich-Schiller-Universität Jena
Ernst-Abbe-Platz 8
D-07743 Jena


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.