Начало > Новини

Докторантски и постдокторантски стипендии на израелски университети

ЦАИ 11/01/2012

Докторантски и постдокторантски стипендии в областта на руските и източно-европейските изследвания

За стипендиите могат да кандидатсват млади учени от различни дисциплини (включително такива от социалните и обществените науки, но не само). Кандидатите ще бъдат избрани въз основа на академичните им достижения.

Постдокторантите трябва да са защитили своята дисертация не по-рано от 2005 г. Стипендията им е в размер на $25,000, а докторантската е $12,500. Селекцията ще бъде направена от международно жури, а всеки избран кандидат ще бъде разпределен в някои от университетите, член на партньорската мрежа (Bar-Ilan University, Ben Gurion University of the Negev, The Hebrew University of Jerusalem, Tel Aviv University, University of Haifa).

Постдокторантите се очаква да водят едногодишен курс от областта на своята специализация, както и да изнесат публична лекция по темата на изследването си.

Одобрените кандидати ще имат възможност да удължат престоя си с още една година.

Кандидатите трябва да изпратят CV (не по-дълго от 4 страници), подробно описание на текущите си научни интереси (до 2000 думи), откъс от техен текст (не по-дълъг от 25 стр.) и две препоръки (трябва да бъдат изпратени директно от препоръчителите). Постдокторантите трябва да уточнят дали кандидатстват и по друга програма за същия период на време.

Краен срок за предаване на документите: 15 март, 2012 г.

Изпращайте материалите на следния адрес:

Postdoctoral and Doctoral Fellowships in Russian and East European Studies
The Cummings Center for Russian and East European Studies
Tel Aviv University
Gilman Building, 470
Tel Aviv 69978
Israel

За повече информация пишете на:


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.