Начало > Новини

"Сфери на ценностите"

ЦАИ 15/06/2012

Излезе от печат последната книга на проф. Георги Фотев

Сфери на ценностите

Издателство: Нов български университет, 2012

Положителни или негативни, ценностите владеят човешкия живот. Така е от раждането до смъртта. Хората загърбват едни ценности, но се изправят пред други. Ценностите се обезценяват, но тогава идва нихилизмът и светът се озъбва от всички страни с негативни ценности. Настъпва криза на ценностите и пътят за излаз от нея е преоценката на всички ценности.

Проф. Георги Фотев е изтъкнат български социолог с международна известност. Той е автор на голям брой научни трудове. Има публикации в над 15 страни. Чел е лекции в редица чуждестранни университети. Член е на Европейската академия на науките и изкуствата и на други престижни академични организации. Бил е министър на науката и висшето образование (1991), когато са основани първите два частни университета в България (Нов български университет и Американски университет в България). Понастоящем е почетен професор на Нов български университет.


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.