Начало > Новини

"Демокрация или финансова стабилност?"

ЦАИ 18/05/2012

Центърът за култура и дебат "Червената къща" ви кани на 18 юни (понеделник) от 19.00 ч. в Червена зала на дебат на тема:

Демокрация или финансова стабилност?

В последните 20 години Европейският съюз беше бъдещето за България. В контекста на опитите за преодоляване на икономическата и финансова криза в ЕС обаче, България все повече изглежда като бъдещето на Европа: финансово стабилна, в икономически застой и с демокрация, в която избирателите могат да сменят правителствата, но не и икономическата политика. У нас отдавна пазарът е този, който решава какви да са данъците, избиратeлите решават само кой да бъде финансовият министър. Кой е моделът за бъдеще обаче, който българското общество би искало да види? Изборът между финансова стабилност и демокрация, в която избирателите могат да взимат и „неправилни" решения ни занимава в този дебат. С участието на политици, социални анализатори, граждани. Дебатът е част от серия дебати „Кризата в Европа”, организирани от европейска мрежа от центрове за дебати „Време за разговор”, с финансовата подкрепа на Институт „Отворено общество”.

С участието на Георги Пирински (заместник-председател публични политики на Изпълнителното бюро на НС на БСП), Иван Костов (Председател на Националното ръководство на ДСБ), Георги Ангелов (икономист, Институт Отворено общество - София), Калин Първанов (журналист, списание "Тема" (очаква се потвърждение).

Дебатът е на български език.


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.