Начало > Събития

"Национална научна конференция: "25 години какво?"

05/11/2014

Институт за изследване на обществата и знанието при БАН

Конференцията има за цел задълбочен анализ на последните 25 години и очертаване на перспективите пред българското общество през следващите едно-две десетилетия.

Ще търсим отговори на следните важни въпроси: Какво се случи през последните 25 години? Какво беше на старта и какво е на финала? В социализма ли трябва да търсим корена на злото, опорочило „българската демокрация“? Каква е равносметката от битката на идеологиите и битката на реалните интереси? Кои са печелившите и кои – губещите?
Какво се случи с европейската перспектива на България? Какви възможности сме пропуснали и дали окончателно сми ги загубили? Какви са предизвикателствата и заплахите, пред които е изправено българското общество? Какво можем да очакваме и на какво – да се надяваме?

Конференцията ще се състои на 5 ноември, сряда, от 9.30 часа в семинарната зала на ИИОЗ – БАН, бул. Патриарх Евтимий 6.

Заявки за участие се приемат до 29 октомври 2014 г. на електронен адрес: . Заявките трябва да съдържат тема и кратко резюме (до половин страница) на доклада. Предвижда се публикуване на докладите.

Към новина: 27/10/2014 "Национална научна конференция: "25 години какво?"


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.