Начало > Условия за ползване

Условия за ползване

Регистрация
По време на регистрация, от Вас се изисква да предоставите: име, фамилия, имейл адрес и парола. Останалите полета не са задължителни, но са препоръчителни.

Активиране на регистрацията
Условия за одобрение на направената регистрация са:
- изчерпателно и коректно въведена информация;
- принадлежността на потребителя към академичния и научен профил на портала (още);
- съответните данни, указващи трайната му ангажираност с научния и академичен профил на портала (интереси, библиография и пр.);
- нямате вече съществуваща регистрация в портала;
- нямате блокирана или изтрита Ваша регистрация;
- сте на 21 или повече години.

Информация в профила
След регистрация и нейното одобрение от страна на администраторите имате възможност да редактирате и/или допълвате информацията за Вас: контакти (тел. и адрес, видими само от вече регистрирани потребители), професионален опит, завършени от Вас университети и училища, умения и научни интереси, библиография, участия в конференции както и да добавяте ваши публикации в doc и/или PDF формат.

Администрацията си запазва правото да не одобри Вашата регистрация при неспазване на някои от посочените условия. Вие ще бъдете уведомени за този отказ.

Публикации
Регистрираните и одобрени потребители имат право да публикуват към профила си публикации с три различни статута:
(1) общодостъпни - заглавие, автор и кратко резюме са видими от всички потребители на портала, но пълният текст може да се сваля директно единствено от регистрирани и одобрени потребители. Анонимните потребители могат да изпратят запитване до автора с молба да им изпратят пълния текст по имейл. Информацията за направените запитвания е налична в личния профил на всеки регистриран потребител.;
(2) с контролиран достъп - заглавие, автор и кратко резюме са видими от всички потребители на портала, но свалянето на пълния текст е възможно само за регистрирани и одобрени потребители след изричното разрешение на автора на текста. Информацията за направените запитвания е налична в личния профил на всеки регистриран потребител.;
(3 ) чернови - заглавие, автор и кратко резюме са видими само за собственика им.

Статутът на публикациите може да се сменя от потребителя по всяко време, както и да се прикачват към заглавия публикувани в библиографията на потребителя.

Администрацията на портала си запазва правото да отстранява всички текстове, които не са свързани с тематичното поле на портала, както и такива имащи неадекватно, непристойно или обидно съдържание. При намеса от страна на администрацията засегнатият потребител се уведомява чрез имейл.

Мониторинг и контрол
Въпреки полаганите от администрацията усилия за мониторинг и контрол на съдържанието, порталът не поема отговорност за това. Възможно е да попаднете на съдържание, което намирате за неприемливо. В такъв случай, молим да ни уведомите. Поради силно вариращите научни възгледи и морални стандарти, си запазваме правото да предприемаме или не действия.

Cookies и Log файлове
Порталът използва cookies и log файлове. Информацията се използва за подобряване и персонализиране на услугите предлагани тук.

Комуникация
За функционирането на услугите в портала е необходима комуникация между Вас и Gate.cas.bg посредством Вашия имейл.

Промяна на личната информация
Вие имате възможност, по всяко време, да преглеждате и променяте информацията и във Вашия профил. Също така, в случай че желаете, можете да прекратите своята регистрация по всяко време. За да направите това, моля свържете се с нас.

Въпроси и предложения
Ако имате въпроси или предложения относно политиката за съхранение и ползване на данните в портала може да ни изпратите имейл на: [email protected] или да се свържете с нас:

Център за академични изследвания София
ул. Неофит Рилски 70,
1000 София, България
Tелефон: +359 2 980 37 04
Fax: +359 2 980 36 62
и-мейл:
Web-page: www.cas.bg


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.