Начало > Събития

"Ритуал и откритост: увереността и Другият"

12/04/2011

В рамките на своя международен проект „Религия и публичност: интердисциплинарни подходи” университетският Център за изследване на религиите към СУ Ви кани на публичната лекция на Адам Селигман на тема

"Ритуал и откритост: увереността и Другият"

Проектът е с ръководител доц. д-р Симеон Евстатиев от Катедра „Арабистика и семитология” и се осъществява с финансовата подкрепа на Националния фонд „Научни изследвания” към Министерството на образованието, младежта и науката.

Проф. д-р Адам Селигман е водещ социолог на религията, професор по религия в Бостънския университет, където е и член на влиятелния Институт за култура, религия и международни дела (CURA—Institute on Culture, Religion, and World Affairs). В сътрудничество с екипа на проф. Селигман Центърът за изследване на религиите при СУ „Св. Климент Охридски” ще бъде домакин на софийската част от Международната лятна школа за религия и публичен живот. През 2011 г. нейната тема е “A Mosaic of Margins: Ethnicity, Religion, and Belonging” и тя ще се проведе през периода 4–18 юли в София, Пловдив и Одрин.

Лекцията на английски език, последвана от дискусия, ще се проведе на 12 април 2011 г., вторник, от 18:00 до 19:30 ч. в Новата конферентна зала на Ректората, СУ „Св. Климент Охридски”, бул. „Цар Освободител”, №15.

Към новина: 11/03/2011 "Ритуал и откритост: увереността и Другият"


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.