Начало > Новини

"Детето и психоанализата"

ЦАИ 30/04/2013

За втора поредна година, между 31 май и 2 юни, 2013 г., ще се състоят Дни на Франсоаз Долто в България “Детето и психоанализата” с участието на водещи френски психоаналитици – Мириам Сежер, Катрин Долто (дъщеря на Ф. Долто), проф. Ален Вание, Катрин Вание, Силвиан Джиампино и Георги Кацаров.

На 31 май, 17 ч., СУ “Св. Климент Охридски” 65 ауд., Ректорат ще се проведе открита лекция, на която участниците ще могат да видят филм за идеите на Франсоаз Долто, да зададат своите въпроси. Ще бъде представена книгата на Мириам Сежер “Малкото училище – голямото начало. Детето и детската градина”.

На 01-02 юни ще се проведат работни ателиета, в рамките на които ще се обсъждат случаи от практиката и всеки участник ще има възможност да зададе своите въпроси. Те ще бъдат на тема:

* Хаптономия.
* Жак Лакан и Франсоаз Долто.
* Малките деца и психоанализата, психоанализа в институции за деца.
* Неонатология и майчинство.

Събитието е насочено към психолози, педагози, социални работници, педиатри, неонатолози, акушерки, специалисти в домовете за деца, лишени от родителска грижа и други специализирани институции за работа с деца, студенти, родители и др.

С подкрепата на специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация “Света София” и СУ “Св. Климент Охридски”, Факултет по педагогика, хотел “Мария Луиза”.

Заповядайте!


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.