Начало > Новини

"Промените в изборните правила – утопии и реалности дискусия"

ЦАИ 05/06/2013

Център за култура и дебат "Червената къща" ви кани на дискусия за промените в изборните правила, на която ще бъдат поставени въпросите "Какви?" "Колко?" и "Кога?".

Ще се обсъдят и възможните сценарии за процедура по обсъждане и приемане на промени в изборния кодекс, ще се изясни и въпросът защо 14 НПО-та не участват в обсъждането в парламентарна зала. Целта на тази дискусия, организирана от Червената къща, е да чуем какви промени в Изборния кодекс предлага тази група активисти и експерти, която отказа да обсъжда предложенията си с този парламент по времето на това правителство. Обсъждането ще има три главни теми, изложени от панелисти – „ролята на медиите“, „начинът на излъчване на представители“ и „изборна администрация“.

Сред панелистите са Антоанета Цонева (Институт за развитие на публичната среда), Даниел Смилов (Център за либерални стратегии) и Ваня Нушева (Прозрачност без граници), Кристина Христова (Асоциация на европейските журналисти) и други.
Боряна Димитрова (Алфа рисърч) ще даде контекста като опише очакванията на гражданите към промените в изборните правила. След това ще има свободна дискусия. Дискусията ще се предава на живо в интернет чрез стрийминг с помощта на OFFNews и Гневните.

Очакваме и вашите очаквания, простете тавтологията:), за промяна на изборните правила. Предлагаме 2 варианта:

- извън интернет (офлайн): физически, в хартиен вариант, всеки може да пусне своите идеи или очаквания в картонена кутия, озаглавена „Гласуването има значение“ на рецепцията на Червената къща – непрекъснато

- онлайн - интерактивно по време на стрийминга и непрекъснато на ([email protected]),

Модератор: Деян Кюранов

8 юли (понеделник) 2013, 10.00 ч.-12.00 ч.
Червена зала


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.