Начало > Новини

Публична лекция на директора на Ватиканската библиотека: "Църква и минало"

ЦАИ 01/09/2014

Софийският университет „Св. Климент Охридски“, ББИА и Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ имат честта да Ви поканят на 24 септември 2014 г. от 10.00 ч. в Ректората на Алма матер на публичната академична лекция на Негово Високо Превъзходителство Монсиньор Жан-Луис Брюге, директор на Ватиканската библиотека. Предварително заявената тема на лекцията е „Църква и минало“.

Моля, всички, които биха желали да присъстват на публичната лекция да изпратят потвърждение до 12 септември 2014 г. на следния имейл: или на телефон: 02 421 9886 (от броя на заявилите участие ще зависи изборът на залата за провеждане). Командировъчните са за сметка на участниците.

Посещението на високия гост е по покана на Ректора на Софийския университет проф. дин Иван Илчев, Председателката на Българската библиотечно-информационна асоциация г-жа Снежана Янева и директорката на Националната библиотека проф. дфн Боряна Христова. Поканата бе отправена от проф. Александър Димчев по време на неговото посещение, като официален гост на Ватиканската библиотека на 17 септември 2013 г., по покана на Кардинал Рафаеле Фарина, Монс. Брюге и и.д. на библиотеката Монс. Чезаре Пазини.

По време на събитието Н.В. Пр. Монс. Жан-Луис Брюге ще бъде награден от Ректора на Алма матар с „Почетен знак на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ със синя лента.

На публичната лекция се канят библиотечно-информационни специалисти, архивисти, ръководители на библиотеки, специалисти, ангажирани в областта на разпространението и съхранението на културното наследство, представители на администрацията, местната власт, църквата и гражданските организации, както и всички, които проявяват интерес към темата.


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.