Начало > Новини

"Февруарската революция от 1917 г."

ЦАИ 27/03/2017

По-долу искаме да споделим с вас информация за един много интересен руски проект върху историята на Февруарската революция през 1917 г.

Project1917


Той представлява уникална мултимедийна инициатива, посветена на 100 годишнината от Февруарската революция в Русия през 1917 г. Представлява симулация на социална мрежа, в която участват най-различни значими исторически фигури от '17-та (политици, творци, поети и пр.).

Проектът е на руски и английски език, като в руската версия наборът от документи и представени исторически фигури е по-широк, а в английската акцентът е върху европейски и американски автори.

Страницата е всъщност огромна база данни с уникално съдържание - архиви, дневници, писма и пр. - датирани от 1971 г. В натрупването и свързването на тази информация се търси достоверно пресъздаване на атмосферата и мислите на историческите герои от това време.

Наред с ежедневните публикации, са добавени и някои специални "функции" - туитване в реално време от потуващия "Britannic" (на руски), пресъздаване в анимация на убийството на Распутин и фото галерии с редки снимки от Русия през 1917.

Проектът може да бъде следван в социалните мрежи: на руски и на английски.


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.