Начало > Новини

Докторантска конференция: "Новият човек в социалистическото общество"

ЦАИ 28/03/2017

Университета в Пула, Хърватия, Катедра по история и Център за културни и исторически изследвания на социализма (CKPIS) организират

Докторантска конференция на тема:

Новият човек в социалистическото общество

Пула, 30 август – 2 септември, 2017 г.

За трета поредна година организаторите провеждат три-дневна работна конференция за докторанти. През 2015 г. тя беше посветена на историята на ежедневието в социалистическа Югославия, а през 2016 г. темата беше "Югославския социализъм: подобия и изключения".

Досега на срещите в Пула и на островите Брижуни участваха колеги (професори и докторанти) от Белград, Флоренция, Хамбург, Мюнхен, Потсдам, Регенсбург, Сараево, Скопие, Забреб и Пула. На тазгодишното издание темата е свързана със социалистическия проект за Новия човек. Вече има потвърдени участници с техни изказвания по темата, а сега очакваме и докторанти от региона да се включат и да представят техните изследвания върху идеологическото конструиране и моделиране на социалистическия човек в Югославия и другите социалистически общества от региона.

Повече информация за конференцията и как да кандидатствате може да видите ТУК.

Краен срок за кандидатстване: 15 май 2017 г.


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.