Начало > Новини

Лекция: "Сливи за смет – „старо“ срещу „ново“ наследство"

ЦАИ 18/04/2019

Следващата публична лекция на Университет за всички е на тема:

Сливи за смет – „старо“ срещу „ново“ наследство

и ще се проведе на 23 април от 18 часа в Аулата на Софийски университет.

Кога оцелелите знаци на миналото се превръщат в наследство? Има ли „излишно“ наследство и бреме или богатство е то? Кой ни превръща в наследници? Умеем ли да се грижим за наследеното? – на тези и на още много други въпроси ще бъдат потърсени отговори в поредната лекция от „Университет за всички“.

Лектор ще бъде доц. Георги Вълчев.

Ще се радвам да се видим там.

Университет за всички е съвместна инициатива на учени от социалните и хуманитарните науки от три от водещите образователни и научни институции в България – Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Институт за изследването на обществата и знанието, БАН и Нов български университет. Поставяме си за цел да дискутираме актуални теми от обществено значение извън затворените институционални и академични рамки и да привличем вниманието на по-широка аудитория, както от специалисти и студенти, така и от граждани, които се вълнуват от осмислянето на случващото се около нас.


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.