Начало > Новини

Докторантска и стипендиантска програма на Европейския университетски институт

ЦАИ 03/01/2008

Катедрата за социални и политически науки към Европейския университетски институт във Флоренция кани кандидати за своята докторантска програма.

Катедрата специализира в областта на сравнителната политология, социология, международни отношения, политическа култура и социална и политическа теория и наскоро беше оценена като едно от най-добрите места в Европа за обучение и изследване в областта на обществените науки. Тя е част от по-широка мрежа и има добри контакти с катедрите по право, история и икономика в Центъра за академични изследвания “Робърт Шуман”. Домакин е на серия от големи партньорски проекти, финансирани от рамковите програми на Европейската комисия.

Институтът е основан през 1972 г. от страните членки на Европейския съюз с идеята да предлага възможност за докторантски изследвания на най-високо ниво. В момента преподавателското тяло се състои от 15 редовни професори от различни дисциплини.

Основният работен език е английски, въпреки че докторската дисертация може да бъде написана и на другите основни езици на Европейския съюз.

Още информация за Докторантското обучение и изследователската работа, стипендиите и преподавателите може да видите в английската версия на новината.

Крайният срок за кандидатстване тази година е 31 януари 2008 г.


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.