Начало > Новини

"Биографичен разказ: памет, изкуство и интерпретация"

ЦАИ 05/02/2008

Покана за участие в международна конференция, организирана от Изследователска мрежа 3 към Европейската социологическа асоциация.
12 - 14 декември 2008 г.
Краков, Полша

Организирана от Изследователска мрежа за биографични изследвания към Европейската социологическа асоциация.

Със съдействието на:
Институт за аудиовизуални изкуства към Университета в Краков и Фондация за популяризация и развитие на съвременното изкуства Pauza

Тематична насоченост:
Конференцията си поставя за цел да разгледа и анализира систематично широк набор от биографични подходи, включващи разказването на истории, сценични изяви и различни визуални изкуства като филми, видео, фотография, дигитални медии и пр. Насочена е към изследователи, които се изкушават и стремят към нови научни полета, където готови отговори няма. Организаторите се надяват срещата да протече в отворен формат, основа за дискусия и осъществяване на контакти.

За повече подробности около конференцията може да се свържете с Thea Boldt, председател на изследователската мрежа - организатор:

Работният език на конференцията е английски.

За да заявите участие трябва да попълните и изпратите регистрационна форма не по-късно от 1-ви април 2008 г.

Дискусиите, семинарите и представянията на изследователите ще бъдат съпътствани от "биографично" изкуство и пърформанси, организирани от Pauza. Участниците в конференцията са добре дошли да се включат от арт изявите.

Посетете www.pauza.pl или се свържете с Karolina Harazim, директор на


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.