Начало > Новини

Национална научна конференця "1968"

ЦАИ 09/03/2008

Департамент "Нова българистика" на Нов български университет

Ви кани на

Национална научна конференция

1968

16 май, 2008 г., (петък)
начало от 10.00 часа
Библиотеката на Нов български университет
Заседателна зала.

С доклади и експозета участват: Михаил Неделчев, Клео Протохристова, Иван Радев, Антоний Тодоров, Виолета Дечева, Вихтрен Чернокожев, Лъчезар Стоянов, Наталия Христова, Пламен Дойнов, Йордан Евтимов, Морис Фадел, Дмитрий Варзоновцев, Антоанета Алипиева, Светлана Стойчева, Иван Станков, Гергина Кръстева, Петър Кърджелов, Пламен Антов и др.

Амбицията на конференцията е да подложи на близко четене и аналитични операции мита за 1968 г. - като време, в се срещат текстове на литературата и политиката, нови културни и граждански проекти, когато се усещат напреженията между кризите на статуквото и изобилието от идеи за промени на обществото - и на Запад, и на Изток.

След конференцията "1956" и "1907", това е третият форум от проекта на Департамент "Нова българистика" на НБУ "Годините на литературата".

Пред участниците в конференцията на 16 май ще бъде представен вторият сборник от едноименната издателска поредица - "1907", събиращ текстове, представени миналата година.


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.