Начало > Новини

"Трансформация и динамика на (радикалната) промяна: политологични и философски гледни точки"

ЦАИ 30/05/2008

ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Интердисциплинарна конференция, организирана от Център за политически науки, международни отношения и философия към, Кралския университет в Белфаст, Северна Ирландия (Великобритания), 28-29 ноември  2008 г.

Трансформацията е често употребявано понятие в областта на политическата теория и философия. Докато някои мислители идеализират трансформацията като източник на прогрес и подобрение, други я виждат като разрушителен и обезпокояващ процес, който може да унищожи обществени, политически и природни елементи от нашия свят.

Предложенията за участие в конференцията трябва да включват предварително заглавие, резюме (200-300 думи) и подробности за академичната принадлежност на автора и неговите контакти. Предложенията трябва да са съсредоточени върху следните теми/проблеми:

- Фактори и агенти на трансформацията: Плурализъм, национализъм, индивидуализъм, колективизъм, признание, многообразие.

- Сили на трансформацията: Глобализация, икономическа промяна, социална промяна, процеси, конфликти.

- Обекти и субекти на трансформация: идеи; норми; ценности; идеология; самото понятие за трансформация; държава и суверенитет; управление; социални структури и процеси; околна среда и природа; човешките същества.

- Оценки на трансформацията: теории, подходи, критика и възможността за един по-широк дискурс върху трансформацията.

Всички предложения трябва да съдържат недвусмислен принос към установяването на по-широк ракурс към трансформацията и динамиката на (радикалната) промяната.

Организационният комитет ще се радва да получи кандидатури от различни изследователски полета, както и от млади учени и докторанти.

Крайният срок за подаване на документи е 15-ти юни, 2008 г.

Изпратете документите си на:

Повече информация може да видите ТУК


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.