Начало > Новини

"Европейският съюз след разширяването на Изток"

ЦАИ 16/10/2008

Център за академични изследвания София с подкрепата на Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа, програма “Върховенство на закона” за Югоизточна Европа на Фондация „Конрад Аденауер” и Федерално министерство на науката и изследванията, Австрия

имат удоволствието да Ви поканят на семинар с

Проф. Клаус Офе
(Университет Хумболт / Hertie School of Governance, Берлин)

на тема: Европейският съюз след разширяването на Изток

Семинарът ще се проведе на 8 ноември 2008 г. (събота) от 16:00 ч.
в Център за академични изследвания София
ул. Неофит Рилски 70, ет. 3
Лекцията ще се проведе на английски език.

Проф. Клаус Офе е преподавател по политическа социология в Hertie School of Governance, Берлин. Оглавявал е катедра по политически науки и политическа социология в университета в Билефелд (1975-1989) и Бремен (1989-1995), както и в Университет Хумболт в Берлин (1995-2005). Бил е научен сътрудник и гостуващ професор в Института за академични изследвания в Станфорд, Принстън, в Австралийския национален университет, както и в Харвард, Калифорнийски университет в Бъркли и много други. Изследователските му интереси са в областта на политическата социология, социалните политики, теория на демокрацията, изследвания на прехода. Проф. Офе е член на Академичния съвет на ЦАИ от 2003 г.

Последните му публикации на английски език включват: Varieties of Transition. Cambridge (Mass.): MIT Press, 1996; Modernity and The State. East and West. Cambridge (Mass.): MIT Press, 1996; (with Elster, Jon and Ulrich K. Preuss) Constitutional Design in Post-Communist Societies. Rebuilding the Ship at Sea. Cambridge: Cambridge UP, 1998.

Семинарът с проф. Клаус Офе се провежда във връзка с откриването на втората година от проекта „Авторитет и социално доверие в пост-комунистическите общества” на Центъра за академични изследвания. Той ще бъде последван от официален коктейл по случай откриването на новата академична година на Центъра. Ще се радваме, ако уважите нашата покана.


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.