Начало > Новини

Стипендии "Нютон" за постдокторанти

ЦАИ 25/11/2008

50 Стипендии "Нютон" за постдокторанти / млади учени, които не работят във Великобритания и са в полето на хуманитарните, естествените и социалните науки.

Открита е нова процедура за набиране на стипендианти "Нютон", която цели финансирането на научно сътрудничество и подобряване връзките на британски и чуждестранни научни организации и екипи.

Международните стипендии са финансирани от Британската академия, Кралската инженерна академия и Кралското научно общество и имат за цел привличането на най-добрите млади учени от чужбина. Стипендията позволява на изследователя да работя в продължение на две години за някоя британска научна институция като по този начин постави основите на дългосрочно сътрудничество.

Финансирането се разпределя на 50 отделни стипендии, връчвани всяка година, като всяка осигурява до £100,000 за двегодишния престой. Програмата е предназначена за постдокторанти (или техния еквивалент) и млади учени, работещи извън Великобритания и не притежаващи британско гражданство.

Крайният срок за кандидатстване е понеделник, 12 януари 2009 г.

Повече подробности може да видите на електронната страница на www.newtonfellowships.org или като се обадите на 00 44 (0)20 7451 2559.


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.