Начало > Новини

"Каква ни е Македония?"

ЦАИ 02/04/2009

Публичен дебат

Публикуваното неотдавна изследване „Македония на кръстопът” на Петър-Емил Митев, Антонина Желязкова и Горан Стойковски (ИК „Изток-Запад‛), предизвика оживен дебат в публичното пространство и постави с нова острота въпроса „Как да говорим за Македония днес?”

В този дебат тъсим отговор на този въпрос и се опитваме да разберем защо и днес е толкова трудно спокойно и академично да се говори за Македония.

С участието на Горан Стойковски (македонски политолог, съавтор на книгата "Македония на кръстопът", РМакедония), Таня Мангалакова (журналистка,кореспондент на “Осерваторио суи Балкани” за България и координатор във фондация “Балкански политически клуб”, автор на книгата “Нашенци в Косово и Албания”), Чавдар Маринов (хоноруван асистент в НБУ, автор на критична статия върху книгата "Македония на кръстопът") и Димитър Бечев (изследовател в Центъра за европейски изследвания, Оксфорд).

Модератор: проф. Георги Каприев (Философски Факултету, Софийски Университет "Св. Климент Охридски")

С подкрепата на Фондация "Америка за България"

23 април (четвъртък) 2009, 19.00 ч.
Червена зала, Червената къща


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.