Начало > Новини

"Политики на паметта: образование, мемориали и мас-медии"

ЦАИ 28/05/2009

Единадесета Берлинска кръгла маса

- Конкурс за есета
- Изследователска стипендия на името на Irmgard Coninx
- Семинар в Берлин, 21 – 26 октомври 2009 г.

организирани от Фондация Irmgard в сътрудничество с Изследователски център за социални науки Берлин (WZB) и Хумболдтския университет.

1) Участие на семинара в Берлин

50 от отличените участници в конкурса за есе ще имат възможност да участват на кръглата маса в Берлин и да представят собствените си научни занимания пред известни учени от две водещи европейски изследователски институции. Кръглата маса ще се състои между 21 – 26 октовмри 2009 г.

2) Краен срок за предаване на есетата: 30 юни 2009 г.

3) Изследователска стипендия на името на Irmgard Coninx

Международно жури ще предостави на трима от участниците тримесечна стипендия за изследователска работа в WZB, Хумболдтския университет и Националната библиотека в Берлин. Стипендията включва EUR 1,000 на месец плюс средства за настаняване. Стипендиантите ще бъдат поканени за участие в семинара през 2009/2010 г.

За повече подробности посетете английската версия на новината или електронната страница: www.irmgard-coninx-stiftung.de . Изпращайте есетата си на имейл: 

За въпроси пишете на:


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.